tirsdag den 4. marts 2008

Søndag d. 2. marts

Så er vi på Island!

Selve rejsen herop foregik uden problemer. Toget kørte planmæssigt og der var kun lidt turbulens i flyet. Da vi ankom til Keflavik-lufthavn var der -2c, en kold vind og ca. 10 cm sne overalt.

Vi ankom til hotellet og fik tjekket ind. Island ligger i en anden tidszone, så uret skulle lige stilles en time tilbage. Efter aftensmaden tog vi til ”den blå lagune”. En del af os var en smule skeptiske over at skulle bade i frostvejret. De -2c var absolut ikke forhøjet, tvært i mod. Men vi fik klædt om og løb de ca. 10 meter fra døren og til vandet. Vi plumpede i – hvilken fornøjelse! Kontrasten mellem den kolde luft og det varme vand var vidunderlig. Det skal prøves! Vinden var dog lidt hidsig, hvilket gjorde, at ens isse var ekstrem kold. Dog var vinden også god til at fjerne svovldampen fra badet… Vandet kommer fra et kraftværk i umiddelbart nærhed. Der pumper de vandet op fra 2 km dybde og udnytter det til opvarmning af boliger. Det overskydende vand løber ud i "Den Blå Lagune" - ca 40C.

Efter den skønne badetur besøgte vi en kunster, der var meget fascineret af den nordiske mytologi. Han holdt et lille foredrag og viste os efterfølgende et projekt han og makkeren havde sat i søen. De vil bygge en forlystelsespark a la legoland/disneyworld, men med temaet ”nordisk mytologi” i Berlin eller København. Et enormt projekt hvor alle de forskellige verdener skal visualiseres. Umiddelbart stod man og tænkte ”det kan jo ikke lade sig gøre”. Men som manden sagde – man skal lade sig hæmme af, hvad der kan lade sig gøre. En rigtig kunstner tankegang. Pengene til projektet mente han ikke var noget problem af skaffe. ”Det koster milliarder – det er intet problem. Det er alle udregningerne der er problemet”. Projektet er meget ambitiøst, der er ikke langt fra genialitet til sindssyge…

Vi sluttede dagen af med en øl i baren og ”called it a day!”

Ingen kommentarer: